Unieke villa op een riant perceel, serre en polyvalent bijgebouw vol karakter, vlakbij Hove centrum.

In de kijker
€ 835.000
Leon Dumortierstraat 84, 2540 HOVE
Ref. 12571
5
1
244 m2
1200 m2

In een mooie, groene omgeving vind je deze instapklare, karaktervolle villa. Denk: Een kwaliteitsvol, gerenoveerd gelijkvloers(2019), een ruime volwaardige zolder die je kan inrichten naar eigen smaak en noden, massa’s licht en charme, authentieke elementen én een hypermoderne maatkeuken en schrijnwerk. Het perceel van 1378 m² én breedte van +/- 20m is uitmuntend. De groene tuin met z’n bijgebouw(40m²) en serre bieden een extra surplus.

In een rustige, met bomen omzoomde straat, vind je hier op nummer 84 deze mooie villa. De lange oprit leidt je via de groene voortuin naar het achtergelegen multifunctionele bijgebouw, waar je naast het huis kunt parkeren, of nog verderop. De achterdeur bevindt zich aan deze zijde en leidt je binnen in de ruime inkomhal, waar de strakke gietvloer met betonlook wondermooi matcht met de greeploze ingemaakte houten gangkasten. Je hebt bijgevolg genoeg plaats om je jassen en schoenen uit het zicht te zetten, net als een apart gastentoilet links van je. Ook de technische installaties en was-droogcombinatie staan hier netjes uit het zicht, dankzij deze slimme opbergers.

Authentiek meets hedendaags
Rechts stap je de open keuken in: een knap staaltje vakmanschap, met een u-vormig keukeneiland, een composiet marmeren werkblad, een grote houten, greeploze kastenwand en alles erop en eraan: een inductievuur, ingewerkte dampkap, dubbele spoelbak, koelkast, diepvries, combi-oven, vaatwasser en heel veel kastruimte. Je hebt hier aan de toog ook plaats om enkele krukjes te zetten.
Aansluitend heb je de grote, lichte leefruimte met een aangenaam groen zicht. De eetkamer heeft een mooie marmeren sierschouw, en de woonkamer achteraan trekt dankzij z’n grote erker extra veel licht binnen, over de hele ruimte ligt een prachtige, geïsoleerde parketvloer.
Die loopt door in de gang ernaast, en de twee slaapkamers aan de overkant, allebei met een marmeren sierschouw en zicht op de tuin. De master bedroom heeft ook nog een grote ingemaakte kastenwand en geeft toegang tot de strakke badkamer met z’n gietvloer en witte tegeltjes. Je beschikt een grote inloopdouche, dubbele lavabo met spiegel en ingewerkte verlichting, een bidet, handdoekendroger en een handige ingemaakte kast. De badkamer heeft ook nog een tweede deur, die uitgeeft op de hal. 

Via de open trap achteraan in de gang, tussen de slaapkamers en de leefruimte, bereik je de eerste en bovenste verdieping.  Hier ligt de zolder van maar liefst 122 m² en nokhoogte van 3,64m te wachten om afgewerkt te worden, inclusief moderne veluxen en een origineel houten dakgebinte. Gastenkamer deluxe, ensuite master bedroom met loftgevoel of een giga bureau? Of toch liever nog 3 à 4 slaapkamers en een badkamer? Aan jou de keuze!
Naar de mooie groene tuin kan je zowel via de achter- of voordeur.
Die is enorm, met als extra troef een serre én een karaktervol bijgebouw ernaast, waar je nog heel wat kanten mee uit kunt. Van atelier, praktijk, kantoor tot giga home office, of van hobbykamer of yogastudio deluxe tot een heus gastenverblijf, alles kan hier nog. De mooie lichtinval, bakstenen muren en het originele houten dakgebinte doen de rest. Mits een slimme renovatie, heb je ook hier een prachtige mix van authentiek én modern te pakken!

Heerlijk wonen in het groen, met alles in de buurt
Het is hier zalig rustig wonen, in het groen, en toch ben je vlakbij Hove centrum. Wat verderop is er een sportterrein en je bent van hieruit zo in het commerciële dorpscentrum, waar je alles vindt, van bakker, scholen, openbaar vervoer tot bank en apotheker. Van hieruit ben je ook zo de E19 en de A12 op, maar evengoed ga je voor groenbeleving, dankzij de vele velden, parken, fiets- en wandelpaden in de buurt. Op een tiental minuten ben je in Mortsel en op een halfuurtje sta je in A’pen centrum.

  

Wenst u meer informatie of een bezoek?

Stuur ons een bericht en u mag binnen de 24u een reactie van ons verwachten.

Troeven

  • Kwaliteitsvol gerenoveerd gelijkvloers +dak (2019)
  • af te werken zolder (122 m²): prachtig, multifunctioneel bijgebouw
  • gerestaureerde volhouten binnendeuren, marmeren sierschouwen, volledig doorlopende parketvloer
  • mooie erker in de woonkamer
  • moderne open keuken op maat met composiet marmeren werkblad
  • overal ingemaakte, greeploze maatkasten
  • aangelegde oprit met grastegels
  • droge kelder op stahoogte (33,5 m²)
  • grote groene tuin met veel bomen, struiken en serre (14,5 m²)
  • groene buurt net buiten Hove centrum
  • zo de E19 e A12 op

Gebouw

Staat
Direct bewoonbaar
Aantal verdiepingen
1
Bebouwing
Open
Bouwjaar
1935
Renovatiejaar
2019
Beschikbaarheid
Bij akte

Comfort

Keuken
Volledig ingebouwd
Kelder
Ja

Terrein

Bewoonbare oppervlakte
244 m2
Grondoppervlakte
1378 m2
Living
36 m2
Tuin
1200 m2
Breedte grond
19 m

Energie

EPC UC
20240319-0003170711-RES-2
EPC
277 kWh/m2
  • f
  • e
  • d
  • c
  • b
  • a
  • a+
Elektrische keuring
Ja, conform AREI
Verwarming
Individueel - CV op gas
Beglazing
Dubbel
Dak
Zadeldak

Stedenbouwkundige informatie

Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Bouwvergunning
Info aangevraagd
Verkavelingsvergunning
Info aangevraagd
Voorkooprecht
Nee
Dagvaarding en herstelvordering
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Overstromingsgevoelig gebied
Nee
G-score
Klasse B
P-score
Klasse B
Bodemattest
Aanwezig

Financieel

Prijs
€ 835.000
Kadastraal inkomen
€ 1.261
Huidige gemeensch. kosten p/m
€ 0

Registratiekosten en kostprijs berekenen voor

  • 12%
  • 3%
Registratierechten*
€ 100.200
Honorarium notaris
€ 2.819
Honorarium notaris (incl. BTW)
€ 3.411
Totale kosten
€ 103.611
Totale kostprijs
€ 938.611
Registratierechten*
€ 25.050
Honorarium notaris
€ 2.819
Honorarium notaris (incl. BTW)
€ 3.411
Totale kosten
€ 28.461
Totale kostprijs
€ 863.461

Simulatie leningkost

Gemiddelde maandelijkse afbetaling
Projectprijs
835.000
Eigen geld
25.000
Rente
2%
Looptijd
20 jaar

* Schatting op basis van deze parameters: niet hoofdverblijfplaats, natuurlijk persoon. Voor een uitgebreide berekening van de registratie-rechten en erelonen, kijk op www.notaris.be.

Registratierechten bedragen 12% van de aankoopprijs.

Bij de aankoop van de enige eigen woning is vanaf 1 januari 2022 3% registratiebelasting verschuldigd. Bij een ingrijpende energetische renovatie (IER) of sloop en herbouw van deze woning betaalt u nog maar 1% registratiebelasting. De bijkomende rechtenvermindering voor bescheiden woningen: het grensbedrag is 220.000 euro. In de kernsteden is dit 240.000 euro. Deze woningen krijgen een vrijstelling voor het betalen van registratierechten op de eerste schijf van 93 333 euro. De vermindering bedraagt voortaan, evenredig met de verlaging van het tarief, 2.800 euro.

Deze wijziging geldt voor authentieke aankoopaktes die verleden worden vanaf 1 januari 2022. Volledige informatie vindt u op vlaanderen.be.

Indeling

Gelijkvloers
Inkomhal
12,5 m2
Leefruimte
36,0 m2
Keuken
19,0 m2
Hal
10,0 m2
Badkamer 1
6,5 m2
Toilet
1,3 m2
Slaapkamer 1
16,5 m2
Slaapkamer 2
16,5 m2
Tuin
1200,0 m2
Tuinhuis
40,0 m2
Eerste verdieping
Zolder
110,0 m2
Kelder(-1)
Kelder
34,0 m2

Wenst u meer informatie of een bezoek?

Stuur ons een bericht en u mag binnen de 24u een reactie van ons verwachten.

Uw favorieten

Hou me op de hoogte